112 Arandığında Dikkat Edilmesi ve Yapılması Gerekenler
03 Ağustos 2017

112’yi Aradığınızda Görüşme Sırasında Şunlara Dikkat Ediniz;

* Sakin olunmalı yada sakin bir kişinin aranması sağlanmalı.

* Komuta Kontrol Merkezi tarafından sorulan sorulara kısa ve net bir şekilde yanıt verilmelidir.

* Kimin hangi numaradan aradığı bildirilmelidir.

* Olayın tanımı tam olarak yapılmalı,Hasta yada yaralı sayısının durumu belirtilmelidir.

* Geri aranma ihtimaline karşı telefon meşgul edilmemelidir.

* Ambulans talebiniz uygun görüldüğünde olay yerine tam donanımlı ekip ve ambulans gönderilir.

* Öncelikle bulunduğunuz il- ilçe- semti belirtiniz. Posta adersi ile birlikte olay yerine yakın iyi bilinen (okul, market, durak, mağaza vb.) bir yer adı verilmesi istenilen adresi bulmayı kolaylaştırır.

* Gerektiğinde bir bekleme noktası belirlenerek hasta yakınının ambulansı karşılaması istenebilir.

* Bölünmüş yollardaki hasta ve yaralılarda olayın meydana geldiği istikameti mutlak belirtiniz.    (Örneğin Giresun - Bulancak yolunun Bulancak istikameti)

112’yi Aradığınızda Yapmanız Gerekenler

ÖNCELİKLE SAKİN OLUN VE NET İFADELERLERLE KONUŞARAK;

* Adınızı soyadınızı ve aradığınız telefon numarasını bildirin.

* Hastalığın yada yaralanmanın tarifini yapınız.

* Tam olarak yerinizi tarif edin. (Tarif sırasından etrafınızda bulunan okul, cami, karakol vb. gibi yerleri ifade ediniz).

* 112 Görevlisinin sizi tekrar arayabileceğini düşünerek telefonunuzu meşgul etmeyiniz.

UNUTMAYINIZ!!!

AMBULANS ÇAĞRILDIKTAN SONRA

HASTAYI BAŞKA ARAÇLA SEVK ETMEYİN!

112 ACİL YARDIM AMBULANSI

EN KISA SÜREDE SİZE ULAŞACAKTIR

Hangi Durumlarda Ambulans Gönderilmez?

* Hastanın durumu acil kapsamında değilse;

* Gündüz veya mesai saatlerinde randevu ile poliklinikte muayene edilebilecek durumdaki hastalar.

* Evde serum taktırmak, enjeksiyon yaptırmak vb. durumlar

* Daha çabuk muayene olabileceğini düşünerek hastaneye nakil istemek.

* 112 yi meşgul ve suistimal etmek.

UNUTMAYINIZ!!!

GEREKSİZ ARAMALAR

BAŞKALARININ HAYATINA MAL OLABİLİR!!!